31 Mayıs 2008 Cumartesi

Edirne Kapı Dardır Geçilmez...


Eee Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır.. hesabı işgüzarlığı üstündeydi gene cuma gecesi "Beyaz efendinin" Almış "getirmiş" koca Julio Iglesias'ı programa dansçı kızlar ,seyirciler coşmuş falan muhabbeti de açmışın adamla hatunlar üzerine.. Karşılıklı körler sağırlar durumunuz da olmuş almışın dünya starından elin ayağın düzgün yumurta gibi çocuksun iltifatınıda.. Artık şeytan mı dürttü ne oldu Iglesias'ın Madrid taraftarı oluşundan bi küçük futbol muhabbeti açıp Euro2008 de Türk milli takımının durumunu, akabinde avrupada Türk takımlarının gidişatı gibisinden inceden fb üzerine doğru bi patika açarmıyım sinsiliğine getirmek istedi konuyu .Zaten ne olduysa ondan sonra oldu (bizim Julio:) yıllardır anlatılan Afrikadaki yerliler bile Türkiye deyince Galatasaray diyo klişesini cart diye koymazmı ortaya. Tabi seyirciden alkış kıyamet Beyaz efendinin surat kireç.. Bi ara Julio emmi yanındaki tercümana dönüp öbürü neydi demezmi feneri soruyo.. Neymiş öyle avrupanın yeni prensi demekle olmuyomuş bu işler.Gerçi takıldığım konu benim eşşek senin eşşekten anırgan olayından ziyade işgüzar bi şovmenin dramatik duruşu oldu.
Adam bildiğin Galatasaray diyo başka bişey demiyo biraz uzatsa Linderhotun sakatlanması Topala yaradıya getircek adamcaz muhabbeti.

28 Mayıs 2008 Çarşamba

H.İ.Dinamo

İnsanın kahpesi Ne arslana, ne kaplana benzer.
İnsanoğlunun kahpesi İlk bakışta sana bana benzer.
İnsanoğlunun kahpesi Arslandan, kaplandan yırtıcı.
İnsanoğlunun kahpesi Her yanda haklı, her işte haklı
Hem de gürültücü, patırtıcı.
Sabrımızı yer kıtır kıtır çerez yerine.
Cellattan bile daha kaygusuzdur.
Namuslu insanın üzüntülerine...

Yapma Bunu Yapma Bunu




Vatan gazetesinden:Finlandiyayla oynanacak hazırlık maçı nedeniyle Fatih Terim Sakatlık olur hesabı 23 kişilik kadroyu bildirmek için UEFA dan ek süre talep etmiş...

Ay çatlatan amcamın yorumu:Herşeyi son güne bırakma huyumuz yok mu!!!

Tam odunluk.

27 Mayıs 2008 Salı

Biz#2



İçinde Nevşehir ya da Kadıköyün geçtiği herhangi bir sohbet...

Hane halkından herhangi birinin,

-Kadıköye köy,Nevşehire şehir diyenin demesi

KLASİK

Paf :ı




Adamlar :))

















Yönetim :))






Gönüllerin Şampiyonu Olabilmek!!!

“Ödülü tutkuyla sevdiğim, yalnız ve güzel ülkeme ithaf ediyorum”

''Babamın bavulu''
Başlık açısından yaklaşıp bi ''kıyaslama" yada"aşağlama" değil anlatmak istediğim. Anlık hissiyat sonucu akla gelen iki farklı karakter , zengin-fakir, mazlum-zalim değil ama bir fb-bjk sanki. Orhan Gencebay Galatasaraylı İ.Tatlıses Fenerli gibi... Biraz ağır oldu galiba.

26 Mayıs 2008 Pazartesi

Arabada 5 Evde 15

Hayatı boyunca bir kız arkadaşının doğumgünü partisine katılmamış, sevgilisinin elini tutmamış, belkide elini tutacak bi sevgilisi olmamış, birçok kadına kendini tatmin etmek için yaratılmış yada eve kapatılıp ''tam evlenilecek kız'' olarak yaklaşmış gençler.
Dükkanın önünden geçen mini etekli kızlara elindeki tespihi çekerek iç geçiren, kızlarla erkekleri sınıfında ayrı oturtup bu bağnazlığı aşılamaya çalışan, otobüste,metroda,vapurda bi eli sakalından öbür eli cebinden çıkmayan amcalar.
Cumaya gitmeyen komşu çocuğuna delici bakışlar fırlatıp torunu yaşındaki kızlara sulanan cinci,üfürükçü,gazeteci!! dedeler...
Ve kadınlar; bizim kadınlarımız. Korkunç ve mübarek elleri incecik(bağlanmış),küçük çeneleri kocaman gözleriyle(örtülmüş),anamız,avradımız,yarimiz...birçoğunun sofradaki yeri öküzden sonra gelen kadınlarımız.
Özgürlüğü 1923 te değil 1299 da arayan, kazanarak değil düzene uydurularak yaşanan haytlar.
Cep telefonları,bisikletler örneğin!!!

Piiiyyyy

Amerika'ya inanıyorum...

Ay inanmıyorum... Oha falan oldum yani
Bez bebek te bitsin bu arada yedi güzelim Premier League. Lafım fotodaki hatuna değil FOX a tabiki.

25 Mayıs 2008 Pazar

Biz#1


En büyükten başlamak lazım gelir...
Yanı başındaki yatakta uyuyan 1 veya 2 torun.
Şuku Pidimu çağrısına aldırmamak ve akabinde yükselen melodi
B:Şuku Agam Nafas Çurvan Namişidesu Putu Purvan...
KLASİK

Gurbetçi Tezahuratı!


Kırmızı Beyaz şampiyon türkiye... Güzel, milli takım Türkiye'de de oynasa mutlaka söylenir bu tezahurat. Fakat hala yurt dışında oynadığımız maçlarda yere düşen rakip takım oyuncusuna yapılan ohhh ohhh!!! tezhuratı olsun, kendisine mesafe olarak en yakın futbolcuya(ki bu genellikle taç atışı kullanmaya gelen futbolcu olur) ismen yapılan tezahurtlar olsun ... Olmasın, azalarak bitsin diyorum... Ama portekiz maçında da hop güm ptt ronaldo düştü sepete yi de beklemiyo değilim. Güncel tezahuratlar için en az bir 34 haftayı devirmek gerekiyo galiba.